Азаров карає чиновників за неналежну підготовку до навчального року

Читать на русском

Згідно з повідомленням прес-служби Кабінету міністрів, прем’єр-міністр Микола Азаров за підсумками урядової наради прийняв рішення покарати ряд чиновників з Волинської та Івано-Франківської областей за неналежну підготовку двох шкіл до навчального року.

Так, за словами прем’єра, 1 вересня ц.р. навчання не розпочалось в загальноосвітніх школах села Осівці Волинської області та села Раковець Івано-Франківської області.

Відповідальність за неналежну підготовку шкіл до навчального року понесуть заступники голів Волинської та Івано-Франківської облдержадміністрацій, голови Богородчанської районної державної адміністрації Івано-Франківської області та Камінь-Каширської районної адміністрації Волинської області, відповідні начальники відділів освіти.

Зауважимо, що, згідно з даними системи «Слово і діло», невиконаних обіцянок чиновників щодо підготовки до 2013/2014 навчального року було набагато більше, ніж згадані дві. Це стосується як загальнонаціонального рівня, так і проблем окремих регіонів.

Провалені першовересневі обіцянки: загальноукраїнський рівень

Микола Азаров не звернув увагу на цілу низку провалених ініціатив щодо підготовники до нового навчального року, відповідальними за які були найвищі посадовці України - члени уряду.

Так, не виконали свою обіцянку Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул та голова Держінвестрпроекту Владислав Каськів з реалізації проекту «Відкритий світ». За браком коштів 1 вересня реалізація другого етапу згаданого проекту - оснащення 2 тис. шкіл новітнім комп’ютерним обладнанням та підключенням до мережі Інтернет – не розпочалася.

Інша невиконана обіцянка загальноукраїнського рівня стосувалася завершення реалізації держпрограми «Шкільний автобус». Пропри обіцянку міністра освіти Дмитра Табачника, цього року до регіонів України не доїхали 12 шкільних автобусів (замість обіцяних 450 автобусів було закуплено лише 438). Більше того, секретар РНБО Андрій Клюєв обіцяв, що цього року в області буде поставлено аж 1370 шкільних автобусів.

Варто також згадати й про дошкільну освіту. Станом на 1 вересня 2013 року в Україні відновили діяльність 36 дошкільних навчальних заклади. Підкреслимо, що, за словами Дмитра Табачника, до початку поточного навчального року мали б відновити роботу 65 дитсадків.

Провалені першовересневі обіцянки: регіональний рівень

Ще більше невиконаних обіцянок з підготовки до навчального року зустрічається на регіональному рівні.

Зокрема, до 1 вересня голова Донецької ОДА Андрій Шишацький не встиг закінчити обіцяний ремонт макіївської школи № 77, голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв не завершив роботи з облаштування шкіл області внутрішніми вбиральнями, голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида не закінчив ремонт спорткомплексу у спецшколі-інтернаті в Ужгороді, мер Запоріжжя Олександр Сін обійшов увагою міську школу №8, де капітальний ремонт не проводився з часу відкриття закладу, голова Полтавської ОДА Олександр Удовіченко не закупив для області 10 обіцяних шкільних автобусів, голова КМДА Олександр Попов відновив роботу лише 9-ти дитсадків замість 20-ти обіцяних, міський голова Хмельницького Сергій Мельник не завершив ремонт в дитсадку №36.

1 вересня не відкрились обіцяні школи у селах Путрівка та Микуличі Київської області, а також у селі Зведенівка Вінницької області.

Отож «список Азарова» з безвідповідальних чиновників можна було б дещо розширити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: