До 1 жовтня Україна буде на 100% готова до зими — Гройсман

Читать на русском

Віце-прем’єр-міністр та міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман зазначив, що Україна буде повністю технічно готова до зими до 1 жовтня.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу, передає «Слово і Діло».

«Що стосується технічної підготовки, то сьогодні Україна підготовлена до зими на 90%, і це означає, що з 1 жовтня Україна буде мати 100% технічної готовності житлових будинків, котелень, закладів бюджетної сфери до опалювального сезону», - сказав віце-прем’єр-міністр.

За словами Гройсмана, сьогодні Україна знаходиться в надто складних умовах, викликаних діями Російської Федерації, через припинення постачання газу, обмеження поставок вугілля з шахт на Донбасі, що викликає значні труднощі в електропостачанні та теплозабезпеченні.

Міністр регіонального розвитку підкреслив, що до роботи урядового антикризового енергетичного штабу приєднались американські та канадські фахівці з енергетики і спільно з ними розробляються чіткі плани дій на випадок складних сценаріїв в період проходження опалювального періоду, а антикризові штаби створені у кожній області для координації зусиль і спільного реагування на можливі виклики.

Читайте також: До кінця року газ може подорожчати в 4 рази

За його словами, зараз важко оцінити стан підготовки до зими на неконтрольованих українською владою територіях. Однак місцеві фахівців енергокомпаній, водоканалів, комунальних служб, постійно працюють із ризиком для життя, намагаючись забезпечити рівень комфорту для місцевих мешканців.

Нагадаємо, раніше Володимир Гройсман повідомляв, що Кабінет міністрів України ще не ухвалив остаточного рішення щодо дати початку опалювального сезону 2014-2015.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: