Уряд постарається, щоб в Україні було ще більше всього китайського

Читать на русском

Уряд зацікавлений у збільшенні товарообігу з Китаєм і розширенні присутності китайських компаній за рахунок відкриття їх офіційних представництв в Україні.

Таку позицію було висловлено під час сьогоднішньої зустрічі української урядової делегації з керівниками китайських корпорацій, банків і підприємств у Пекіні, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу Міністерства доходів і зборів.

Як зазначив міністр доходів і зборів Олександр Клименко, реформи уряду дозволяють забезпечити сприятливий інвестиційний клімат та комфортні і прості умови для ведення бізнесу в Україні.

Зокрема, за словами міністра, наразі забезпечено індивідуальний підхід до податкового супроводу великого бізнесу, а у складі Міндоходів створено окремий офіс для великих платників податків, де за кожною компанією закріплений свій податковий асистент.

За даними Міндоходів, на сьогодні Китай посідає 2-е місце за товарообігом серед усіх торговельних партнерів України, забезпечуючи 8% експортно-імпортних операцій.

За 8 місяців 2013 року товарообіг між Україною і Китаєм становив $7,3 млрд., що на 16,6% більше порівняно з аналогічним періодом 2012 року.

Як відомо, 15 січня 2013 року голова уряду Микола Азаров пообіцяв, що за підсумками року загальна сума товарообігу між Україною та Китаєм складе приблизно $10 млрд.

В свою чергу міністр закордонних справ Леонід Кожара 29 січня 2013 року запевнив, що нинішня динаміка відносини між країнами здатна забезпечити підвищення товарообігу за підсумками 2013-го року до $20 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: