Дружина і донька кандидата в нардепи мають угорське громадянство

Читать на русском

Дружина відомого закарпатського політика, колишнього народного депутата та екс-міського голови м. Ужгород Сергія Ратушняка Марина Ратушняк (у дівоцтві Дроботенко) має подвійне громадянство. Зокрема Угорщини.

Про це журналістам «Слова і Діла» стало відомо із власних джерел.

За інформацією джерела, відповідні документи про отримання угорського громадянства має і донька політика - Сімона Сливич.

Слід зазначити, що дочка скандального екс-мера Ужгорода Сергія Ратушняка Сімона у 2011 році вийшла заміж за свого викладача, доцента юрфаку Ужгородського національного університету Івана Сливича. 

Всього у Сергія Ратушняка - четверо дітей: троє доньок і 17-річний син Микола. Відтак, не виключено, що вся родина Ратушняків теж є громадянами Угорщини.

Як відомо, в Україні, подвійне громадянство не дозволяється згідно з Конституцією, оскільки громадянин при набутті іншого громадянства повинен повідомити про відмову від українського.

Нагадаємо, що віднедавна, Сергій Ратушняк зареєстрований кандидатом у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №68 (Закарпатська область).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: