У МЗС України знову заговорили про статус союзника США

Читать на русском

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс заявив, що статус особливого партнера США поза НАТО Україна може отримати вже в листопаді.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна», інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Зараз в США передвиборчий період, тому найближчим часом засідань сенату, на яких могло б бути прийняте таке рішення (статус особливого партнера поза НАТО - Ред.) остаточно, не очікується. Найближче - в листопаді. Ми розраховуємо, що в листопаді сенат зможе прийняти таку резолюцію в цілому», - заявив Перебийніс.

За його словами, під час перебування Президента Петра Порошенка у Вашингтоні, комітет з питань закордонних справ сенату схвалив «надзвичайно важливу резолюцію, яка ще повинна бути проголосована всім сенатом, де мова йде про цілу низку заходів: як додаткові санкції проти Росії, так і про надання Україні статусу особливого партнера поза НАТО».

«Це питання остаточно не знято з порядку денного. Тому що комітет сенату таке рішення прийняв. Ми очікуємо, що в найближчі місяці це рішення буде схвалено», - додав Перебийніс.

Читайте також: США відмовили Україні в отриманні статусу союзника

Нагадаємо, під час свого виступу в Конгресі США Президент України Петро Порошенко попросив у Америки підтримки та надання Україні нелетального і летального військового обладнання, а такожстатусу особливого партнера у питанні безпеки без членства в НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: