Через 2-3 роки Україна повністю забезпечить себе власним газом, - Азаров

Читать на русском

В інтерв'ю телеканалу «Россия 24», опублікованому на Урядовому порталі, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що через 2-3 роки Україна зможе повністю забезпечити себе газом власного видобутку.

Відзначимо, що подібну заяву очільник українського уряду дає не вперше.

Згідно з даними проекту «Слово і діло», у вересні минулого року він заявив, що Україна повністю забезпечить себе газом власного видобутку лише через 15 років. Через місяць він оприлюднив дещо інші прогнози: Україна вже через 10 років повністю забезпечить себе не тільки власним газом, але і нафтою.

Таким чином, недавня заява про вихід України на самозабезпечення газом через 2-3 роки є найбільш оптимістичною обіцянкою в арсеналі прем'єра.

Нагадаємо, що в 2012 році Україні не вдалося істотно підвищити видобуток газу. Замість обіцяного збільшення обсягів видобутку на 1 млрд. куб. м відповідні показники піднялися лише на 0,04 млрд. куб. м.

Так, минулого року затримувався початок видобутку газу на шельфі Чорного моря. Відкладено на невизначений час початок будівництва терміналу для прийому скрапленого газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: