В Харкові здійснили наукове відкриття на клітинному рівні

Читать на русском

В Інституті загальної та невідкладної хірургії ім. Зайцева НАМНУ в Харкові було виявлено та обґрунтовано раніше невідоме явище п'єзобіосинтезу.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров’я, передає «Слово і діло»

Авторами відкриття стали вчені Валерій Бойко, Петро Замятін, Віктор Жуков, Павло Щапов, В’ячеслав Невзоров та Олена Клімова.

Зі слів керівника Інституту загальної та невідкладної хірургії ім. Зайцева Валерія Бойка, суть відкриття в тому, що, деформуючи клітину, можна здійснювати вплив на перетворення енергії, а відтак, на синтез жирів, білків і вуглеводів.

В повідомленні МОЗ зазначається, що отримані дані про це явище дають можливості для розвитку біотехнологій в медицини та біології.

Встановлення відкриття «явище п'єзобіосинтезу в біологічних тканинах» підтвердила своїм дипломом Міжнародна академія авторів наукових відкриттів та винаходів.

Нагадаємо, 23 липня 2013 року голова Держінформнауки Володимир Семиноженко пообіцяв звільнити від сплати ПДВ операції зі здійснення наукових досліджень і виконання науково-технічних розробок за рахунок міжнародних грантів.

Крім того, 20 травня 2013 року Семиноженко повідомив, що пріоритетним напрямом роботи для його відомства є прийняття нової редакції закону «Про наукову і науково-технічну діяльність» і зміна принципів у формуванні пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: