Несподівано з'ясувалося, що теплокомуненерго насправді окупаються

Читать на русском

Діючі тарифи на теплову енергію в абсолютній більшості регіонів покривають витрати на її виробництво.

Про це під час наради в Кабінеті Міністрів заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу КМУ.

«Аналіз показує, що діючі тарифи практично скрізь покривають видатки... Така халатність, яку допускають окремі теплокомуненерго, неприпустима. Треба мобілізувати всі зусилля і погасити заборгованість. І припинити говорити про необхідність підвищувати тарифи: такої необхідності немає», - заявив глава уряду.

Під час наради також було оголошено, що персональну відповідальність за борги комунальної теплоенергетики перед НАК «Нафтогаз України» нестимуть губернатори тих регіонів, де виникла заборгованість за енергоносії.

За результатами наради боржникам було доручено розрахуватися з НАК «Нафтогаз України» до 15 жовтня, а також прийнято рішення про створення комісії, яка б розібралася із заборгованістю на місцях.

Нагадаємо, 26 березня 2013 року міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник запевнив, що тарифи на послуги ЖКГ для населення зростати не будуть, оскільки в бюджеті передбачена компенсація різниці між існуючими та економічно обґрунтованими тарифами.

Голова КМДА Олександр Попов 24 травня 2013 року пообіцяв, що в поточному році тарифи на опалення та водопостачання підніматися не будуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: