Київ освітлять усіма кольорами веселки

Читать на русском

Вчора в столиці відбулося тестування художнього динамічного освітлення Пішохідного мосту через Дніпро. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Нагадаємо, що голова КМДА Олександр Попов запланував оформити міст на Труханів острів художнім освітленням ще на початку минулого року під час огляду мосту після капітального ремонту.

Сьогодні, через півтора роки після оголошення задуму, обіцянку було виконано.

Згідно з повідомленням КМДА, динамічну ілюмінацію мосту забезпечуватимуть 4700 світлодіодів, які відтворюватимуть різні програми. Керувати всім дійством комунальники планують за допомогою технології Wi-Fi.

Таким чином, Пішохідний міст, подібно до Арки дружби народів, світитиметься усіма кольорами веселки.

Більше того, за словами Олександра Попова,  подібна практика буде продовжена й на інших об’єктах столиці - фасадах будинків, шляхопроводах, мостах.

Темними підїздами

Піднімаючи тему освітлення Києва, доцільно згадати не лише про столичні мости, але й про під’їзди. Адже в справі освітлення звичайних житлових територій здобутки міста набагато скромніші.

Так, колишній заступник та нинішній радник голови КМДА Олександр Мазурчак обіцяв до кінця 2012 року обладнати енергозберігаючими лампочками близько 800 під'їздів київських будинків.

Однак, згідно з офіційною відповіддю київської держадміністрації, світлодіодним освітленням було забезпечено лише 43 житлові будинки - 131 під'їзд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: