Тижневий дайджест станом на 23 вересня 2013 року

Читать на русском

За останній тиждень до системи "Слово і діло" додано 48 нових обіцянок від представників органів центральної та місцевої влади. Серед головних фігур – міністр соціальної політики Наталія Королевська, заступник голови КМДА Михайло Костюк та голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк.

Міністр соцполітики Наталія Королевська минулого тижня побувала з робочим візитом у Вінниці, де вона пообіцяла посприяти у створенні  першого соціального підприємства - комплексу з надання різних послуг (перукарня, майстерня з ремонту і пошиву одягу, ремонту і пошиву взуття, флористичний магазин, кав’ярні), де будуть працевлаштовуватись випускники центру  реабілітації інвалідів.

Крім того, минулого тижня вона заявила про створення соціальної інспекції за європейським прикладом та спрощення процедури надання субсидії (з вересня 2014 року соціальну допомогу чи субсидію можна буде оформити лише за паспортом).

Заступник голови КМДА Михайло Костюк провів нараду щодо реконструкції колійного господарства на лівому березі столиці. Зокрема, за його словами, найближчим часом буде встановлено місця для сидіння на станціях швидкісного трамваю на Троєщині.

Загалом на зупинках громадського транспорту планується встановити нові зупинові комплекси.

Очільник Київської області Анатолій Присяжнюк пообіцяв до кінця поточного місяця відкрити дитячий садок у селі Проців Бориспільського району, а через місяць - реконструйований плавальний басейн у Василькові.

Чиновник також заявив про відкриття сучасного навчально-виховного комплексу у селі Путрівка Васильківського району.

Протягом минулого тижня 15 обіцянок отримали статус «Виконано» та 31 – «Не виконано».

Як і обіцяв міністр закордонних справ Леонід Кожара, минулого тижня було підготовлено та схвалено Кабміном проект Угоди про Асоціацію Україна-ЄС. Окрім того, стало відомо про обіцяний початок капітального ремонту автодороги від Атак до Недобоївців в Чернівецькій області.

Серед невиконаних обіцянок слід відзначити проблему затримки запровадження практики видачі закордонних  паспортів в районних дозвільних центрах столиці та відновлення руху потягу Чернівці - Київ через Молдову.

Станом на 23.09.2013 року в системі "Слово і діло" налічується 1038 персон і 16062 обіцянки, з них 9876 в процесі, 2778 виконаних і 2804 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: