Табачник доручив ректорам активніше вербувати іноземних студентів

Читать на русском

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник доручив керівникам вищих навчальних закладів збільшити прийом іноземних абітурієнтів порівняно з минулими роками.

Відповідне доручення міститься в листі міністра «Деякі питання надання освітніх послуг іноземцям та особам без громадянства» від 19 вересня 2013 року, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу МОН.  

Крім того, в названому документі Табачник також вказав ректорам ВНЗ на необхідність розширення партнерських зв’язків з іноземними освітніми закладами та активізації в інформуванні іноземних абітурієнтів про переваги української освіти. 

В листі Міністерство освіти та науки також нагадало керівникам вищих навчальних закладів про їх особисту відповідальність за невиконання ліцензійного обсягу набору іноземців та порушення його порядку.

В повідомленні міністерства зазначається, що вказані заходи спрямовані на розширення ринку надання освітніх послуг для іноземців, інтеграцію української системи освіти у міжнародний простір та формування позитивного іміджу України за кордоном.

Нагадаємо, 29 серпня 2013 року Табачник повідомив, що МОН планує створити мережу представництв Українського державного центру міжнародної освіти в державах, в яких здійснюється цільовий набір для навчання в Україні.

В квітні 2013 року Табачник запевнив, що в поточному році його відомство організує роботу двох міжнародних наукових літніх шкіл – в Швейцарії та Німеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: