Яценюк про бюджетні закони: я думав, що нардепи трохи розумніші

Читать на русском

Прем'єр-міністр звинувачує народних депутатів у провалі проекту бюджету на 2015 рік.

Заяву про безвідповідальну поведінку нардепів Яценюк зробив прямо під час засідання уряду, повідомляє кореспондент«Слова і Діла».

Зокрема, прем'єра обурило те, що депутати вчора не внесли на розгляд парламенту низку бюджетних законопроектів, запропонованих Кабміном.

«Що стосується вчорашнього голосування в парламенті... я думав, що вони трошки розумніші. Вони вели довго дискусію про те, які погані закони, навіть їх не прочитавши. Вранці уряд вніс пакет економічних, соціальних і бюджетних реформ. Там декількасот сторінок. Вони вже через 5 хвилин вилізли на трибуну і розказували, що не так. Потім, коли дочиталися — вже було пізно», - не стримав емоцій прем'єр.

Таку поведінку парламентарів Яценюк назвав «передвиборчою істерією», через яку Кабмін не може внести на голосування Державний бюджет на 2015 рік.

Прем'єр заявив, що буде повторно вносити пакет реформ на голосування до Верховної Ради, а нардепам запропонував пропонувати до нього власні правки.

Нагадаємо, 15 вересня, презентуючи пакет змін до бюджетного законодавтсва України, Яценюк заявив, що відмовляється приймати Державний бюджет на наступний рік на старій законодавчій базі.



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: