Яценюк не дасть окупованим територіям жодної копійки з держбюджету

Читать на русском

Голова Кабінету міністрів Арсеній Яценюк заявив, що не підтримує норму закону про особливий статус Донбасу в частині 100-відсоткового фінансування відновлення окремих територій Донецької і Луганської областей.

Про це він сказав на засіданні Кабміну у середу, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Там, де ми контролюємо територію, уряд платить усі заробітні плати, всі пенсії, всі соціальні видатки. Все до копійки сплачуємо — не дивлячись на те, що ми звідти не маємо доходів», - підкреслив прем'єр. Стосовно окупованих територій, позиція Яценюка виявилася жорсткою: жодних коштів у руки терористів уряд не дасть.

«Норму закону про те, що уряд зобов'язаний фінансувати відновлення тих територій, які контролюються російськими терористами, і не має права скорочувати витрати на таке відновлення... мною розуміється наступним чином. Я дав доручення Міністерству фінансів підготувати відповідний проект закону про створення спеціального фонду відновлення окремих територій Донецької і Луганської областей, який повинен наповнюватися з пожертв і фінансування українських олігархів та міжнародної донорської допомоги», - заявив очільник голова уряду.

Читайте також: Ніякої легалізації ДНР та ЛНР не буде - Яценюк

Фінансування вказаних територій з Держаного бюджету, за словами Яценюка, можливе виключно за умови повного відновлення українською владою контролю над окупованими територіями, поновлення роботи підприємств та сплати ними податків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: