У Козака хочуть заперечити твердження «таксистам закон не писаний»

Читать на русском

19 вересня відбулася зустріч міністра інфраструктури Володимира Козака з профспілковими і громадськими організаціями таксистів, на якій було обговорено зауваження до проекту закону «Про перевезення на таксі», який розробляється в Мінінфраструктури. 

Про це сказано в повідомленні прес-служби міністерства, передає «Слово і діло».

«…ми прагнемо напрацювати такий варіант розвитку сфери таксомоторних перевезень, щоб усі учасники…отримали сприятливі умови... Нелегальні перевізники – такі ж громадяни нашої держави, тож наше завдання цим законопроектом створити підґрунтя, щоб, вийшовши з «тіні», вони побудували прозорі стосунки із державою, інвесторами, банками тощо», - цитує слова міністра прес-служба Мінінфраструктури.

На зустрічі, зокрема, обговорювалися такі теми як вимоги до автомобілів та інформаційно-диспетчерських служб, отримання дозволу для перевезення пасажирів на таксі, діяльність місцевих адміністрацій в організації таксомоторних перевезень, що знайшли відображення в згаданому законопроекті.

Так, законопроект запроваджує обов’язковий дозвіл на цю діяльність, який таксисти зможуть придбати за визначений мінімум або безкоштовно обміняти на вже діючу ліцензію. Зазначений дозвіл потрібно буде внести у визначений період до державного реєстру. В то же час законопроектом не встановлюється вимога до таксистів укладати договори з інформаційно-диспетчерськими службами.

В свою чергу перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко заявив, що для приведення діяльності таксистів до нових законодавчих вимог буде встановлено перехідний період в три роки.

Нагадаємо, що ще в 2010 році ринок таксі обіцяв законодавчо врегулювати тодішній голова Комітету регуляторної політики та підприємництва, а нині голова Держслужби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський, але його обіцянка залишилася невиконаною.

Легалізувати пасажирські перевезення у строк до 15 квітня 2012 року обіцяв колишній віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, але його обіцянка також виконана не була.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: