Луценко знову дав маху: Мамчур не увійшов у першу п'ятірку партії Порошенка

Читать на русском

Радник Президента і другий номер виборчого списку партії «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко помилився в своїх припущеннях щодо полковника Повітряних сил ЗСУ Юлія Мамчура.

12 вересня Луценко заявив, що в першу п'ятірку списку пропрезидентської партії увійде легендарний полковник, командир 204-ї бригади тактичної авіації Юлій Мамчур, пише «Слово і Діло».

«Я вважаю, що депутати, крім професійного завдання писати закони, повинні ще бути голосом суспільства. Приймаючи закони, вони повинні виражати думку суспільства. Крім того, ми хочемо підкреслити важливе значення регулярної української армії для майбутнього України. Тому в першій п'ятірці, ймовірно, буде полковник Мамчур - один із символів Збройних сил України», - зазначив радник Президента.

Як відомо, під час захоплення Криму російськими військовослужбовцями, Мамчур залишився вірним присязі, обороняючи свою військову частину. Найбільше жителям України запам'ятався марш беззбройних українських військових на чолі з Мамчуром в сторону росіян, що дозволило частково взяти військову частину під український контроль. Крім того, після штурму військової частини у Бельбеку, 22 березня Мамчур був викрадений російськими солдатами, проте пізніше був звільнений з полону.

Вчора, 14 вересня, на з'їзді партії «Блок Петра Порошенка» була представлена перша десятка виборчого списку на дострокових виборах до Верховної Ради. В першу п'ятірку увійшли: Віталій Кличко, Юрій Луценко, Ольга Богомолець, Володимир Гройсман, Мустафа Джемілєв, а Юлій Мамчур, Марія Матіос, Микола Томенко, Ірина Геращенко і Віталій Ковальчук увійшли лише в другу п'ятірку.

Зауважимо, що це вже не перша заява радника Президента, яка не має підтвердження на ділі. Більш того, раніше Луценко навіть приносив свої вибачення за надання недостовірних даних.

Нагадаємо, 7 вересня політик заявив, що Україна отримала згоду п'яти країн-членів НАТО на поставку зброї, а через кілька годин після його заяви 4 з 5 країн, які назвав Луценко (США, Італія, Польща і Норвегія) спростували слова радника Президента України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: