Дніпропетровські губернатор і мер поїхали за кредитом на метро

Читать на русском

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков та мер Дніпропетровська Іван Куліченко в Люксембурзі ведуть переговори про надання кредиту на завершення будівництва метрополітену з керівництвом Європейського інвестиційного банку.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Дніпропетровської ОДА, передає «Слово і діло».

«Продовження будівництва метрополітену – це системне рішення транспортної проблеми у Дніпропетровську. Вперше за 18 років ми обговорюємо вже не плани будівництва, а реальне виділення коштів. Сьогодні ми маємо не тільки надію, а й упевненість у тому, що найвідоміший «довгобуд» Дніпропетровщини за декілька років буде функціонувати в повному режимі», - цитує губернатора прес-служба.

Як повідомляється, сторони обговорюють зміст та узгоджують технічні деталі кредитного договору, який має бути підписаний вже до кінця цього тижня.

Губернатор додав, що на ході переговорів позитивно відбилося прийняття урядом у вересні проекту змін до держбюджету на 2013 рік щодо фінансування будівництва метро в Дніпропетровську.

«Наші переговорні позиції міцні. У нас є підтримка Президента та уряду. Є порозуміння з керівництвом банку», - резюмував керівник області.

Нагадаємо, 5 червня 2013 року віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул пообіцяв, що масштабне будівництво метро в Дніпропетровську розпочнеться на початку осені після завершення тендерних процедур.

21 квітня 2013 року мер Дніпропетровська Іван Куліченко затвердив Програму соціально-економічного розвитку міста на 2013 рік, одним із пунктів якої є проведення робіт із завершення будівництва метрополітену на суму 99000,000 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: