Черговим молодикам доведеться відсидіти за Леніна?

Читать на русском

Працівники міліції затримали групу молодих людей, які підозрюються в руйнуванні пам’ятника Леніну, що знаходиться на балансі Петракіївської сільради Хорольського району Полтавської області.

Про це сказано в повідомленні ВЗГ УМВС України в Полтавській області, передає «Слово і діло».

«Завдяки оперативному реагуванню мікроавтобус із сімома підозрюваними був виявлений та зупинений. Наразі уточнюються дані про підозрюваних та проводяться відповідні слідчі дії. Молодиків обґрунтовано підозрюють у скоєнні цього злочину», - зазначається в повідомленні.

В ВЗГ УМВС також додали, що про руйнування пам’ятника до Хорольського райвідділу міліції заявив місцевий мешканець, надавши інформацію, що підозрювані залишили місце події на автомобілі Volkswagen.

За даним фактом внесено дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою кваліфікацією правопорушення за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство - обмеження волі строком до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років).

Пошкоджений монумент не є пам’яткою історії та культури.

В той же час, преc-служба ВО «Свобода» повідомила про затримання в Хорольському районі на Полтавщині десятьох представників партії, двоє з яких - народні депутати Андрій Міщенко та Ігор Мірошниченко.

Нагадаємо, що міський голова Сум Геннадій Мінаєв пообіцявдемонтувати пам'ятник Леніну 12 серпня 2013 року, але в названий строк цього не сталося через судовий позов КПУ.

В свою чергу домогтися демонтажу пам'ятника Леніну в Києві всіма законними методами пообіцявще в 2006 році лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: