Після домовленостей з Shell про Chevron та ExxonMobil також не забувають

Читать на русском

На сьогоднішній день готується до підписання угода про розподіл вуглеводнів між Україною та компанією Chevron, а також триває переговорний процес щодо підписання відповідної угоди з компанією ExxonMobil.

Таку інформацію було озвучено по результатам зустрічі міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу Міненергетики.

Ставицький, зокрема, повідомив, що проект угоди про розподіл вуглеводнів з компанією Chevron, які видобуватимуться в межах ділянки Олеська, вже погоджено та висловив сподівання, що на сесії Івано-Франківської облради цей документ отримає підтримку депутатів.

В той же час, за словами міністра, стосовно проекту угоди про розподіл вуглеводнів з компанією ExxonMobil,  які видобуватимуться на ділянці Скіфська, врегульовуються деякі спірні питання.

Крім того, під час зустрічі міністра і посла була досягнута домовленість щодо реалізації в Україні спільного проекту кваліфікації ядерного палива в рамках Міжнародної програми ядерної безпеки, а також розглянуто широке коло питань щодо співробітництва в ядерному секторі енергетики.

Як повідомлялося, 12 вересня під час візиту до Нідерландів прем'єра Миколи Азарова було підписано операційну угоду між українським урядом і компанією Royal Dutch Shell.

Нагадаємо, міністр екології Олег Проскуряков не виконав свою обіцянку стосовно підписання договору про видобуток сланцевого газу з компанією Сhevron в строк до 1 червня 2013 року.

В свою чергу 21 серпня 2013 року Ставицький повідомив, що підписання договору з Exxon Mobil про видобуток газу на Скіфській площі очікується у вересні поточного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: