В школах Чернівеччини легше знайти Інтернет, ніж туалет

Читать на русском

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв вкотре не виконав свої обіцянки з облаштування шкіл області внутрішніми вбиральнями та не встиг до 1 вересня підключити всі школи до Інтернету. Однак відсоток забезпечення шкіл Чернівеччини доступом до Інтернету все ж таки переважає над відсотком облаштування внутрішніми туалетами.

Згідно з офіційною відповіддю на інформаційний запит проекту «Слово і Діло», в Чернівецькій ОДА повідомили, що станом на 17 вересня ц.р. відсоток забезпеченості шкіл області комп’ютерами становить лише 93,6%, а відсоток закладів, підключених до мережі Інтернет - 98,4%.

Однак ситуація з облаштуванням внутрішніх туалетів дещо гірша: станом на 1 вересня з 434 загальноосвітніх навчальних закладів області внутрішніми вбиральнями облаштовано лише 406 закладів, що становить 93,5%. До кінця поточного року заплановано облаштувати внутрішніми вбиральнями навчальні заклади на 100%.

Нагадаємо, що чернівецький губернатор Михайло Папієв обіцяв до початку навчального року забезпечити внутрішніми вбиральнями та доступом до Інтернету абсолютно всі школи області.

Задля виконання обіцянки він ладен був на кардинальні рішення – встановити в 13-ти найбільш проблемних школах області замість нормальних вбиралень біотуалети. Однак і ця обіцянка не була виконана.

Нагадаємо, що два роки тому Михайло Папієв обіцяв, що всі школи області матимуть теплі санвузли ще до кінця 2012-го року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: