Рибаков скопіював частину власної програми з 2012 року

Читать на русском

Народний депутат України Ігор Рибаков зареєстрований кандидатом по 207 одномандатному виборчому округу на Чернігівщині та пропонує власним виборцям програму, левова частина пунктів якої, збігається із його програмою 2012 року.

Такого висновку можна дійти проаналізувавши програми Ігора Рибакова 2012 та 2014 року, що опубліковані на офіційному сайті ЦВК, пише «Слово і Діло».

Ось так починається програма Ігоря Рибакова у 2012 році: «Я, Ігор Рибаков, маю честь обиратись у Вашому окрузі! Вважаю, що програма кандидата повинна відповідати реальним запитам округу, бути максимально конкретною і реалістичною».

З таких же слів починається програмний документ кандидата в депутати і у 2014: «Я, Ігор Рибаков, маю честь обиратись у Вашому окрузі! Вважаю, що програма кандидата повинна відповідати реальним запитам округу, бути максимально реалістичною».

Блок у програмі Рибакова щодо розвитку комплексної інфраструктури у 2012 році звучить так:

«Чернігівщина має позитивні результати у сфері газифікації та ще багато сіл залишаються без «блакитного вогника». Знаю, що гостро стоїть ця проблема у селах Шабалинів та Верба Коропського району, селах Козилівка та Гуринівка Корюківського району, селі Блистова Новгород-Сіверського району, селі Залізний міст Семенівського району, селах Кучинівка та Сновське Щорського району».

У 2014 кандидат вирішив більш узагальнити цей пункт і сформулював його так «Чернігівщина має позитивні результати у сфері газифікації, але ще багато сіл залишаються без «блакитного вогника». Я і надалі буду наполегливо займатися вирішенням цього непростого питання, намагаючись спрямовувати державне фінансування на газифікацію сіл Сіверщини та вносити негазифіковані села до першочергових у переліку виконання робіт».

В питанні духовності Рибаков вирішив взагалі не перейматись і повністю скопіював блок із попередньої програми. 

2012: «Окрім соціальної та економічної розвиватиму й сферу духовну. Духовність та моральність завжди залишатимуться основою успішності та процвітання, тому благодійність є невід’ємною складовою у реалізації програми «Разом зможемо більше!».

2014: «Окрім соціальної та економічної, і надалі розвиватиму сферу духовну. Духовність та моральність завжди залишатимуться основою успішності та процвітання, тому благодійність є невід’ємною складовою у реалізації програми «Разом зможемо більше!»

Відтак, постає риторичне запитання, що реально нового можуть запропонувати відповідні депутати, які навіть не сформували по-новому власні програмні документи, з якими збираються йти до виборців? І це не говорячи уже про ефективність таких депутатів. Адже якщо проаналізувати стан виконання Рибаковим всіх його попередньо зафікосваних обіцянок, реального до логічного завершення не була доведена жодна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: