Клименко вирішив інтегруватися в глобально прозору організацію

Читать на русском

Україна має намір вступити до Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей. 

Про це зазначається в повідомленні прес-служби Міністерства доходів і зборів з посиланням на слова міністра Олександра Клименка, передає «Слово і діло»

«Приєднання нашої країни  до Глобального форуму сприятиме підвищенню прозорості української податкової системи як для інвесторів, так і для країн-партнерів. Світові держави сьогодні активно працюють над налагодженням обміну інформації щодо фінансових потоків, тіньових схем ухилення від оподаткування. І Україна  в цьому сенсі в глобальному тренді», - підкреслив голова Міндоходів.

Міністр також висловив впевненість, що приєднання до Глобального форуму разом з прийнятим законом про трансфертне ціноутворення дозволить перешкодити реалізації схем із мінімізації податкових зобов’язань через виведення прибутків до офшорів.

В повідомленні Міндоходів зазначається, що у відповідному розпорядженні Клименко отримав від Президента Віктора Януковича повноваження щодо підписання листа до голови Секретаріату Глобального форуму.

Як відомо, можливість  набуття членства України у Глобальному форумі обговорювалася у  Брюсселі у червні 2013 року під час зустрічі Клименка із Комісаром ЄС з питань оподаткування, митного союзу, аудиту та боротьби з шахрайством Альгірдасом Шеметою.

Глобальний форум створений рішенням Ради Організації економічного співробітництва та розвитку у 2009 році. Структура нараховує 120 учасників і уповноважена сприяти дотриманню міжнародних стандартів з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей та об’єднанню зусиль для боротьби з несплатою податків і незаконними фінансовими потоками.

Нагадаємо, що у липні 2012 року Президент Віктор Янукович обіцяв суттєво обмежити можливості для використання офшорів в Україні.

Раніше Янукович повідомив, що питання щодо перегляду угоди про уникнення подвійного оподаткування з Кіпром буде вирішено у вересні-жовтні 2011 року, але ця обіцянка виконана не була.  

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: