Щонайменше 200 осіб загинуло під Іловайськом - Ярема

Читать на русском

Генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що в боях під Іловайськом Донецької області загинуло щонайменше 200 українських військових.

Про це він повідомив журналістам у середу, 10 вересня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

У зв'язку з цим, за словами Яреми, зараз військові прокурори в Дніпропетровську допитують вище керівництво Збройних сил України. Серед таких - начальник Генерального штабу Віктор Муженко, командувач військами Південного оперативного командування Петро Литвин, а також «керівництво Збройних сил вищого ешелону».

Між тим Ярема нагадав, що військові прокурори ведуть розслідування обставин загибелі великої кількості військових в котлі під Іловайськом. «Чи це були об'єктивні обставини в результаті російської агресії, чи це були прорахунки керівництва військових підрозділів», - зазначив генеральний прокурор.

Нагадаємо, наприкінці серпня в Іловайську кілька сотень бійців сил антитерористичної операції потрапили в оточення бойовиків і російських військовослужбовців. Обстріл і взяття в полон українських військовослужбовців і бійців добровольчих батальйонів тривали більше тижня.

У той же час на закритому засіданні в парламенті була створена тимчасова слідча комісія з розслідування обставин загибелі і захоплення в полон українських силовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: