Кличко вважає Азарова і Рибака імітаторами

Читать на русском

Лідер партії УДАР Віталій Кличко заявив, що подання проекту держбюджету до Верховної Ради було виключно формальним, тоді як насправді головний фінансовий документ не був підготовлений урядом належним чином.

Про це сказано в повідомленні прес-служби партії, текст якого має «Слово і діло».

«З дій влади зрозуміло, що бюджету на 2014 рік просто не існує. Або він такий, що ті, хто його складав, не ризикують і бояться показати його громадянам. Зараз кажуть, що повернули на доопрацювання. Це – імітація роботи. Влада лише робить вигляд, що працює. Тому й такі результати роботи», - підкреслив політик.

В цьому контексті Кличко озвучив вимогу змінити пріоритети при формуванні держбюджету на 2014 рік, направивши більше коштів на інфраструктурні і соціальні проекти і скоротивши видатки на утримання державного апарату.

«Щоб документ передбачав достатні кошти для розвитку освіти, медицини, науки, соціальних програм - а не задовольняв зростаючі апетити вищих чиновників та репресивного апарату», - наголосив Кличко.

Лідер УДАРу також висловив впевненість, що уряду і парламентській більшості не вдасться ухвалити державний бюджет без обговорення.

Нагадаємо, 16 вересня 2013 року голова Верховної Ради Володимир Рибак повідомив, що проект Закону про держбюджет повернутий на доопрацювання до Кабінету Міністрів.

Варто зазначити, що Віталій Кличко у своєму виступі на Х з'їзді партії УДАР  1 серпня 2012 року пообіцяв, що одним із завдань його політсили буде децентралізація державного бюджету.

В січні 2013 року Кличко також заявляв, що його партія буде вносити пропозиції щодо змін до Держбюджету-2013 з метою скасування видатків на забезпечення депутатських пільг.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: