Захарченку набридло боротися з рейдерством, не знаючи, що це таке

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вважає, що для ефективної боротьби з рейдерством необхідне законодавче визначення цього поняття і прийняття спеціального антирейдерського закону.

Про це він заявив у своєму блозі, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ.

«Такий закон дасть змогу більш ефективно боротися із протиправним поглинанням та захопленням суб'єктів господарювання. Крім того, він зробить обов'язковими підготовку та реалізацію державних антирейдерських програм, спрямованих на забезпечення правової і економічної захищеності підприємців», – підкреслив міністр.

Захарченко також повідомив, що всі звернення підприємств щодо фактів їх рейдерських захоплень знаходяться на контролі відповідних відомств.

За його словами, Міністерством внутрішніх справ взято на контроль розслідування спроби захоплення санаторію на Львівщині. Крім того, міністр запевнив, що буде перевірена інформація щодо захоплення бази відпочинку Українського товариства сліпих у Києві та схилів моря і прибережної смуги в Одесі.

Нагадаємо, 14 червня 2013 року прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що найближчим часом розпочне роботу новоутворена антирейдерська комісія. В результаті, Аналітична група Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств розпочала свою роботу 26 липня 2013 року.

Розроблення законодавчих механізмів для боротьби з рейдерством ще майже сім років тому обіцяв екс-міністр юстиції Олександр Лавринович.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: