Яценюк тримає першість за кількістю обіцянок протягом минулого тижня

Читать на русском

Попри виконавчу функцію влади, якою наділені вітчизняні урядовці, більшість із них, начолі з Прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, продовжують більше обіцяти, аніж виконувати.

Такого висновку спеціалісти системи народного контролю «Слово і Діло» дійшли за підсумками моніторингу обіцянок, які озвучувати вітчизняні політики і чиновники протягом минулого тижня.

Так, лідером за кількістю обіцяного на минулому тижні став Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Зокрема, Арсеній Петрович говорив про те, що Уряд не допустить російської монополії на ринку 3G інтернету в Україні, що план імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС буде затверджено у вересні. Крім того Яценюк переконував у тому, що Україна подасть позови проти РФ про відшкодування збитків, завданих воєнними діями, перевірить рівень життя державних службовців 1-3 категорій, а Кабмін впровадить весь пакет реформ, передбачений програмою з МВФ.

Одразу після Яценюка, на другому місці рейтингу з 3 обіцянками протягом минулого тижня опинився Міністр Кабінету Міністрів України Остап Семерак. Останній обіцяв скерувати 50 млн. грн. на зниження кредитних ставок для населення щодо коштів, спрямованих на проведення енергоощадних заходів, скоротити на 20% кількість центральних органів виконавчої влади та повернути «скіфське золото» в Україну. Трійку лідерів за кількістю обіцянок протягом останніх семи днів замкнули одразу чотири українські поліитики, а саме: Президент України Петро Порошенко, Міністр юстиції України Павло Петренко, голова Тернопільської ОДА Олег Сиротюк та заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, які за тиждень озвучили по 2 обіцянки.

Серед числа інших політиків, що обіцяли на минулому тижні були Валерій Гелетей, Юрій Ткаченко, Володимир Гунчик, Олександр Петік, Сергій Тарута, Олег Тягнибок, Володимир Гройсман, Людмила Денісова, Андрій Сенченко, Анатолій Олійник, Сергій Гриневецький та Сергій Соболєв. У всі них по одній обіцянці за відповідний період.



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: