Завтра стартують спільні військові навчання України і НАТО «Sea Breeze»

Читать на русском

8 вересня у північно-західній частині Чорного моря почнуться спільні навчання військово-морських сил України та НАТО «Sea Breeze».

Триватимуть вони до 10 вересня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

В прес-центрі командування ВМС України журналістам повідомили, що метою навчань є «проведення міжнародної операції зі встановлення та забезпечення зони безпеки судноплавства в кризовому районі».

Крім України у «Sea Breeze» візьмуть участь США, Іспанія, Канада, Румунія та Туреччина, які делегували на навчання по одному судну. Нашу країну представлять 7 кораблів Військово-морських сил та Державної прикордонної служби.

Керуватимуть навчанями тимчасово виконуючий обов'язки заступника командувача ВМС України з військової підготовки Олексій Неіжпапа та командор ВМС США Джеймс Ейкен.

Варто відзначити, що «Sea Breeze» - щорічні військово-морські навчання України та НАТО, що проходять в рамках програми «Партнерство заради миру» з 1997 року.

Читайте також: «Містраль»: нова загроза глобальній безпеці в Чорноморському басейні

Нагадаємо, вчора посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що Штати нададуть українській армії допомогу в розмірі 60 млн дол.

Кількома днями раніше Президент України Петро Порошенко пообіцяв представити програму реформ, розроблену у співпраці з ЄС та НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: