Вілкул повідомив, що Україна прийме черговий спортивний чемпіонат

Читать на русском

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул заявив, що в 2014 році в Дніпропетровську пройде чемпіонату світу з воднолижного спорту серед юніорів.

Про це він сказав під час відкриття воднолижної траси в Дніпропетровську, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу віце-прем’єра.

«Україна поступово набирає потужності як один із спортивних центрів Європи… Відкриття воднолижної траси міжнародного класу – це заявка на проведення в Україні світових чемпіонатів з водних лиж. Заходи такого рівня дадуть можливість повернути Дніпропетровську статус «воднолижної столиці», сприятимуть популяризації в Україні воднолижного спорту», - зазначив Вілкул.

Урядовець також додав, що чемпіонат Європи з баскетболу серед юніорів, який нещодавно пройшов в Україні, за оцінкою ФІБА став найкращим чемпіонатом в історії проведення таких змагань. 

Воднолижна траса в Дніпропетровську – найбільша в Україні, вона облаштована у формі кільцевої канатної дороги для воднолижників і вейкбордистів довжиною понад 800 м. Траса може прийняти понад 500 воднолижників на день, одночасно  на ній можуть перебувати 12 осіб. 

Нагадаємо, що 21 червня 2013 року прем’єр Микола Азаров заявив про участь  України у конкурсі на проведення Чемпіонату Європи з плавання 2018-го року.

У свою чергу Президент Віктор Янукович в лютому 2013 року запевнив, що Україна подасть заявку на участь у конкурсі на проведення наступного єврочемпіонату з футболу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: