Порошенко подав свій варіант Національного антикорупційного бюро

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради  України проект закону про створення Національного антикорупційного бюро.

Про це «Слово і Діло» повідомляє із посиланням на прес-службу Президента України.

Зокрема, як зазначається у повідомленні, документом пропонується створити Національне бюро як державний правоохоронний орган, що буде займатись попередженням, виявленням, припиненням та розкриттям кримінальних правопорушень, віднесених до його компетенції.

Основними функціями органу повинно стати «досудове розслідування віднесених до його підслідності кримінальних правопорушень і  проведення оперативно-розшукових заходів». А серед завдань бюро пропонується визначити «протидію кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

Нагадаємо, що раніше, система народного котнролю «Слово і Діло» неодноразово публікувала обіцянки вітчизняних політиків щодо їх бажання створити або сприяти створенно Національного антикорупційного бюро. Особливо популярною відповідна ідея була серед представників Батьківщини та окремих депутатів від УДАРу. 

Натомість деякі центральні ЗМІ неодноразово писали про конфліктність інтересів серед парламентарів в частині того, за яким принципом має формуватись та функціонувати антикорупційне бюро. Хоча, як показала практика останніх місяців, сфера впливу на антикорупційне бюро це лише частина айсбергу, в основі якого лежать розбіжності між «умовними супротивниками» щодо цілої антикорупційної стратегії країни.



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: