Яценюк хоче штрафувати за невчасно проплачену комуналку

Читать на русском

Кабінет міністрів України запропонував Верховній Раді ввести штрафи для тих, хто платить за комунальні послуги з затримкою.

Відповідна норма міститься в урядовому законопроекті № 4563а, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, в Кабміні пропонують встановити штраф для споживачів у разі несвоєчасної або неповної оплати житлово-комунальних послуг у розмірі 0,1% від суми простроченого платежу.

У документі також сказано, що пеня буде нараховуватись за кожний день прострочення, але не більше 100 відсотків загальної суми боргу, крім визначених законом випадків.

Згідно з проектом закону, нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги.

Нарахування пені здійснюється виконавцем або керуючим багатоквартирного будинку. При цьому граничним терміном внесення плати за житлокомпослуги є 20 число місяця, наступного за розрахунковим.

Як повідомлялося раніше, Президент Петро Порошенко створив Національну комісію, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Читайте також: Яценюк пообіцяв знижки для всіх, хто перейде з газу на електрику

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, затвердила нові тарифи для населення міста Києва на послуги централізованого холодного водопостачання та водовідведення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: