Європа не готова визнати загрозу політики Путіна, - політичний експерт

Читать на русском

Сергій Шергін, доктор політичних наук, радник з політичних питань, завідувач кафедри регіональних систем та європейської інтеграції дипломатичної Академії України, вважає, що НАТО не готове захищати Україну, а Європа - визнати загрозу політики Путіна.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи загострення ситуації на сході країни, а також ініційоване Україною скликання екстренного засідання Ради безпеки ООН.

«Ми бачимо, що НАТО не готове захищати Україну, а Європа не готова визнати загрозу політики Путіна», - стверджує Шергін.

Експерт також вважає, що скликання екстренного засіданя постійної ради ОБСЄ та Ради безпеки ООН «носить, так би мовити, церемоніальний характер».

«Реакція Заходу є запізнілою, але краще пізно ніж ніколи. Діяти виключно у дипломатичному полі - для України цього замало. Потрібні реальні кроки, реальна військова підтримка», - наголошує Сергій Шергін.

Читайте також: НАТО перш за все захищатиме країни-члени альянсу, - військовий експерт

«В свою чергу, Росія є самодостатньою державою з точки зору наявності повного циклу виробництва військової техніки. У Росії є найсучасніші військові розробки. У неї є людський ресурс», - підсумував Шергін.

Нагадаємо, раніше заступник голови Адміністрації Президента Валерій Чалий вже говорив, що на військову підтримку НАТО Україні розраховувати не слід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: