В уряді планують розширити можливості мам і тат

Читать на русском

Міністерство соціальної політики виступає з ініціативою надати можливість матерям брати один рік із трьохрічної декретної відпустки в будь-який час до досягнення дитиною 8-річного віку.

Про це під час круглого столу заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, передає "Слово і діло" з посиланням на прес-службу міністерства.

"Дана практика позитивно позначиться на зайнятості жінок. Крім того, жінка отримає право переривати відпустку та використовувати її в період, коли дитина дійсно цього потребує, наприклад, перед школою", - зазначила міністр.

Королевська додала, що через недостатній сімейний бюджет і необхідність зберігати професійні навички 87% жінок виходять на роботу до закінчення 3-річної декретної відпустки.

Крім того, як повідомила вона, до пакету запропонованих Мінсоцполітики ініціатив також входить надання лікарняного батьку на перші тижні після народження дитини.

"Перші дні після народження найбільш складні для мам. Поруч з новими обов'язками, пов'язаними з доглядом і вихованням дитини, у жінок залишаються і старі, вже давно закріплені за нею домашні справи. Тому відчути жінці допомогу рідних у цей час дуже важливо", - прокоментувала Королевська.

Поміж іншим міністр повідомила, що її відомством розроблена Державна програма забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року, яка перебуває на затвердженні уряду.

Нагадаємо, раніше Королевська заявляла, що жінки, які вийшли з відпустки по догляду за дитиною і за півроку не знайшли роботу, отримають право на пільгове працевлаштування.

Прем’єр-міністр Микола Азаров у свою чергу обіцяв, що у 2013 році державна допомога при народженні третьої дитини сягне майже 120 тис. грн.

Згідно з даними системи "Слово і діло", поточний рейтинг відповідальності Наталії Королевської становить 9%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: