Герман в Америці не домовилася про будівництво пам’ятника Голодомору

Читать на русском

На початку травня ц.р. народний депутат та позаштатний радник Президента Ганна Герман зробила гучну заяву про початок будівництва пам’ятника Голодомору у Вашингтоні вже цього літа. За її ж словами, цим питанням вона мала б опікуватись під час свого червневого візиту до США. Про це повідомляє портал «Слово і Діло».

Деталі робочої поїздки Ганни Герман до США нам не відомі, однак по завершенню літа будівництво пам’ятника в Вашингтоні так і не розпочалося.

За недавніми повідомленнями представника української діаспори в Америці Михайла Савківа, наріжний камінь під будівництво пам’ятника планується освятити лише в жовтні поточного року, а завершити будівництво – лише через рік.

Нагадаємо, що за словами Ганни Герман, виділенню коштів на будівництво пам’ятника (2 млн. грн.) посприяв Президент Віктор Янукович. Більше того, 3 липня Кабмін прийняв відповідну постанову про виділення коштів на встановлення пам’ятника з держбюджету.

За даними «Слово і Діло», про будівництво пам’ятника Голодомору у Вашингтоні заявляла не лише Ганна Герман, але й нинішній віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко. В 2011-му році він обіцяв його звести до 80-ї річниці Голодомору (листопад поточного року).

Тоді повідомлялося, що кошти на будівництво пам’ятника закладені в держбюджеті. Однак за два роки питання не зрушило з мертвої точки, а на момент дедлайну завершення будівництва виявилося, що коштів на зведення пам’ятника немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: