Невтішна статистика виправдовувальних вироків покращилась в чотири рази

Читать на русском

Генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що кількість винесених судами виправдувальних вироків зросла в чотири рази.

Про це він сказав на Всесвітній щорічній конференції Міжнародної асоціації прокурорів у Москві, передає "Слово і діло" з посиланням на прес-службу ГПУ.

"Змагальність процесу і надання додаткових можливостей стороні захисту сприяли розвитку більш принципової позиції судових органів. В результаті зросла кількість винесених ними виправдувальних вироків (щодо 431 особи проти 110 у минулому році)", - зазначив Пшонка.

Генпрокурор додав, що для підвищення якості досудового слідства та забезпечення законності його проведення необхідно скасування інституту додаткового розслідування.

За його словами, зараз кримінальний процес в Україні максимально наближений до світових стандартів.

"Його головною ідеєю є неухильне дотримання прав людини, гуманізм і реальна, а не задекларована, рівність сторін. Сьогодні в Україні відбувається трансформація кримінального процесу із засобу боротьби зі злочинністю в механізм захисту людини і суспільства", - резюмував Пшонка.

Нагадаємо, 27 лютого 2013 року Пшонка пообіцяв, що до початку наступного року буде прийнятий Кодекс про кримінальні проступки.

13 листопада 2012 року Президент України Віктор Янукович озвучив обіцянку про реформування правоохоронних органів.

Як відомо, в Україні спостерігається вкрай низька статистика виправдовувальних вироків – їх виноситься менше 0,5%. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: