Попри обіцянку Порошенка, кількість перевірок бізнесу зросла - Шеремета

Читать на русском

Коментуючи заяву про свою відставку, екс-міністр економічного розвитку та торгівлі Павло Шеремета розповів, що за останні півроку кількість перевірок бізнесу в Україні виросла.

Про це він розповів на брифінгу у четвер, 21 серпня, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Я повинен це визнати. З жахом ми дізналися, що кількість перевірок виросла за останні 5 місяців, доки ми їх не зупинили», - прокоментував ситуацію Шеремета.

Такий підхід держави до формування власного економічного середовища Шеремета назвав «хижацьким». Він також наголосив, що через надмірне бюрократичне регулювання український бізнес не витримує конкуренції у світі.

«Підприємницький талант в країні обмежений. Не треба його відволікати на різноманітні бюрократичні дурниці, паперотворчі чи корупційні. Тому що цей бізнес повинен вигравати глобальну конкуренцію», - вважає Шеремета.

Екс-міністр заявив, що у той час, коли західні безнесмени думають про те, як їм створити популярний конкурентоспроможний продукт, українські підприємці думают лише про те, «як їм відбитися від «листа щастя», який їм прислала Державна фіскальна служба чи якась інспекція».

Читайте також: Шеремета: я звільнився, бо мені намагалися нав'язати заступника

Нагадаємо, одним із пунктів передвиборчої програми Президента Петра Порошенка було зменшення тиску контролюючих органів на бізнес. Нещодавно також прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв, що до кінця року в Україні буде припинено будь-які перевірки державними інспекціями, крім фіскальної служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: