До виборів ще два роки, а Кличка вже на них не пускають?

Читать на русском

Представники влади ведуть підготовку політичних сценаріїв, метою яких є недопущення лідера партії УДАР Віталія Кличка до участі у президентських виборах 2015 року.

Про це йдеться в заяві партії УДАР, текст якої має "Слово і діло".

"Кількість бруду і брехні, яка розповсюджується у ЗМІ, щоб дискредитувати Віталія Кличка, набуває критичної маси. За інформацією "УДАРу", сьогодні влада готує кілька можливих сценаріїв, за якими усуватиме Віталія Кличка від участі в президентських виборах", - повідомляють у партії.

В свою чергу сам Кличко заявив, що захищатиме своє право балотуватися на посаду президента усіма доступними йому правовими способами.

"Я захищатиму свої громадянські права, а також право людей обирати не тільки Януковича та його режим, усіма доступними методами, зокрема, і в Європейському суді з прав людини. Оскільки немає жодних правових підстав для того, щоб мене як політика, народного депутата і громадянина України, позбавити права балотуватися на посаду Президента, якщо я ухвалю таке рішення", - підкреслив політик.

Нагадаємо, 17 червня 2013 року Кличко пообіцяв, що до весни наступного року опозиція висуне єдиного кандидата в президенти.

В свою чергу голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк 21 серпня 2013 року запевнив, що кандидатом від партії на президентських виборах 2015-го року буде Юлія Тимошенко.

В квітні 2013 року лідер політичної партії "Народна Самооборона" Юрій Луценко заявив, що не буде балотуватись в президенти на виборах 2015-го року, і підтримає іншого опозиційного кандидата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: