Кличко повинен відповісти, як розвиватиметься місто надалі

Читать на русском

Директор аналітико-дослідницького центра «Інститут міста» Олександр Сергієнко переконаний, що у столичному бюджеті немає 20 млн грн, щоб їх витрачати на генплан.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи повідомлення про те, що мер Києва Віталій Кличко витратить 20 мільйонів на столичний генплан.

За словами експерта, на новий столичний генплан вже було витрачено 25 млн грн ще за часів Черновецького, про що ще тоді повідомляла прес-служба КМДА.

«Зараз у Києві діє генплан до 2020 року, який був затверджений у 2002 році. В період з 2006 – 2010 року, якраз за правління Черновецького, до старого генплану зі згоди міськради було внесено 1143 правки. Вони стосувалися зміни цільового призначення територій загальною площею майже 3 тис. га. В основному тоді постраждали так звані «зелені зони» та земельний запас Києва. Якщо подивитись на карту столиці зі супутника, то видно, що ці зелені ділянки вже давно забудовані. Тому новий генплан якраз і був потрібний, щоб узаконити ці безчинства», - пояснює експерт.

Однак, зараз, за словами Сергієнко, в першу чергу, потрібно розібратися як виконано чинний генплан до 2020 року і хто давав погодження на всі правки. По-друге, розібратися з тим, якими шляхами буде далі розвиватися місто, відзначає спеціаліст.

Зі слів фахівця, новий генплан хотіли розглянути на найближчій сесії Київради. «Проте його вчасно роздивилися і відкликали. Наприкінці серпня має бути готова його експертиза, яку проводить архітектурно-містобудівельна рада Мінрегіонбуду, хоча уже зараз зрозуміло, що стосовно подальшої долі нового генплану негайно потрібно проводити публічні обговорення і консультації з громадськістю та експертами. Без цього ніяк», - зауважив Сергієнко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: