Замість 4,5 млн родин компенсацію підвищення тарифів ЖКГ отримують лише 907

Читать на русском

Держава компенсує підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги лише 907 малозабезпеченим родинам замість 4,5 мільйонів.

Про це на брифінгу повідомила міністр соціальної політики Людмила Денісова, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Станом на сьогодні за компенсаціями зверулося 2194 сім'ї по всій країні. Призначено компенсації 907 родинам», - звітують у Міністерстві соціальної політики.

Таку незначну кількість сімей, які отримують відповідні компенсації, тут пояснюють недостатньою поінформованістю населення та поганою роботою соціальних працівників по регіонах.

«Чому так мало? Люди ще відпочивають, або не знають про те, що така компенсація може бути їм призначена. Волинська, Запорізька, Полтавська і Сумська області в лідерах по зверненнях громадян та отриманням таких компенсацій», - пояснила Денісова, відповідаючи на запитання журналістів.

Трохи більше 300 сімей звернулися з відповідними заявами у Києві. За словами міністра, для столиці це дуже мало.

Однак неотримання малозабезпеченими родинами передбачених законом пільг можна пояснити ще й процедурою їх отримання. За словами Денісової, щоб отримати компенсацію підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, потрібно звернутися із заявою до управління соціального захисту за місцем проживання. Дерслужбовці перевіряють персональні дані родини, встановлюють середній дохід на одного члена родини, і тільки після цього сім'я отримує право на компенсації чи пільги, говорить очільниця Мінсоцполітики.

Варто зауважити, що на початку квітня Людмила Денісова запевнила, що 4,5 мільйони малозабезпечених родин отримають право на державну підтримку у зв'язку з підвищенням тарифів ЖКГ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: