В УДАРі паралельно з урядом запереживали за якість продуктів

Читать на русском

Депутати парламентської фракції УДАР внесли на розгляд Верховної Ради альтернативний урядовому законопроект про безпеку харчових продуктів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії, текст якого має "Слово і діло".

Одна із співавторів законопроекту, народний депутат від УДАРу Оксана Продан вважає, що його прийняття сприятиме виробництву якісних харчових продуктів в Україні та їх здешевленню для споживачів, а також забезпечить вільний доступ селян на ринки і створення єдиного контролюючого органу у сфері безпеки та якості харчових продуктів.

"Законопроектом 3201-1 ми визначаємо єдиний контролюючий орган у сфері безпеки та якості харчових продуктів замість чотирьох існуючих, пропонуємо однозначно визначити обов'язки виробників, скасувати дублюючі дозволи і, разом з тим, передбачаємо відповідальність виробників за порушення безпеки харчових продуктів", - зазначила вона.

У свою чергу народний депутат від фракції УДАР Наталія Агафонова повідомила, що даним проектом закону за порушення у сфері безпеки та якості харчових продуктів пропонується встановити відповідальність самих операторів ринку, а не лише їх посадових осіб.

Нагадаємо, що Національним планом дій на 2013 рік прем'єр-міністру Миколі Азарову та міністру охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій доручалося до квітня 2013 року внести на розгляд парламенту законопроект "Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України з безпеки та якості харчових продуктів".

Також Азарову та Богатирьовій Нацпланом доручалося до квітня 2013 року внести в Раду законопроекти про новітні харчові продукти і про інформування споживачів про харчові продукти, але всі вищевказані доручення у встановлені строки виконані не були.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: