Радухін пропонує створити Палату законодавців

Читать на русском

Керівник Інституту національних інтересів Юрій Радухін вважає, що здолати корупцію в Україні можна лише шляхом структурної реформи законодавчої системи.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», відповідаючи на питання про створення в Україні спеціальної служби для боротьби з депутатською корупцією.

Суть реформи, говорить експерт, полягає в наступному: створюється Палата законодавців, яка обирається на 15 років і укомплектовується професіоналами високого класу з питання права і законодавства у кількості 77 чоловік.

Зі слів Радухіна, ці люди повинні отримувати високу зарплату і більше нічим, окрім написання законів, не займатися.

Таким чином, на думку експерта, у Верховній Раді скорочується на 77 чоловік кількість депутатів. А решта обранців займаються прийняттям бюджету і контролем за його виконанням урядом, запевняє фахівець.

«В результаті всього цього Україна отримає багато переваг. Палатою законодавців ухвалюватимуться закони необхідні країні. Радикально зміниться мотив кандидатів в депутати балотуватися до парламенту і Україна нарешті отримає професійних народних політиків-депутатів. Крім того, кардинально зміниться взаємовідношення між парламентом і урядом, адже тоді не буде приводу для шантажу і торгів як з одного, так і з іншого боку», - говорить Радухін.

Саме при такій структурі законодавчої системи, за словами фахівця - корупція знищується функціонально.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: