Дві третини бізнес-інспекторів МВС, СБУ та податкової залишаться без роботи

Читать на русском

З початком функціонування Служби фінансових розслідувань кількість контролюючих інспекторів скоротиться втричі.

Про це повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби Володимир Хоменко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Доведеться частину скоротити. Тому що буде братися за основу оперативно-розшукова діяльність і економічний аналіз. Сьогодні ведуться розрахунки - я думаю, що потрібно буде зробити в 2,5-3 рази менше від тієї кількості, яка є зараз», - заявив чиновник.

Хоменко уточнив, що нині в системі МВС, СБУ та Податкової міліції працює близько 20 тисяч осіб. Ці підрозділи будуть ліквідовані зі створенням Державної служби фінансових розслідувань.

Нова система, за словами Хоменка, передбачатиме якісно новий механізм перевірок бізнесу, який не передбачатиме особистого контакту контролера з підприємцем, що має виключити корупційну складову. «Тільки аналітичні матеріали будуть підставою для того, щоб у подальшому перевіряти цю юридичну особу на предмет несплати податків, чи не перевіряти», - сказав заступник голови фіскальної служби.

Читайте також: Туристи в Києві поповнили бюджет майже на 3 млн грн – Міндоходів

Нагадаємо, 6 серпня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про ліквідацію Податкової міліції, частини підрозділів МВС, СБУ та Фіскалької служби.

Втім, скорочення апарату торкнулося не лише економічних і фінансових інспекцій. Зменшити на 30-50% штат державних службовців пообіцяв нещодавно й міністр юстиції Павло Петренко.

Також наприкінці липня Арсеній Яценюк пообіцяв, що «ходіння по гроші» з перевірками до кінця року не буде. Про намір знизити тиск контролюючих органів на підприємців говорив напередодні виборів і Президент України Петро Порошенко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: