На обіцяну реформу київського транспорту немає коштів - депутат

Читать на русском

Депутат Київської міської ради від ДемАльянсу Галина Янченко не вірить, що київська влада знайде гроші для впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в майбутньому.

Таку думку вона висловила «Слову і Ділу», коментуючи факт того, що в столиці так і не створено автоматизованої системи оплати проїзду в наземному транспорті, як це обіцяв зробити до середини 2014 року заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

«Схожа транспортна ініціатива нещодавно була запроваджена в Литві, зокрема у Вільнюсі. Вони цю реформу запроваджували завдяки коштам Європейського союзу, бо це відносно дорога реформа», - відзначає Янченко.

На думку депутата, у цій реформі одна з найбільших технічних проблем полягає саме у фінансуванні. Особливо, якщо враховати, що останнім часом Віталій Кличко постійно говорить, що казна столиці порожня.

Що ж до реформування системи громадського транспорту в цілому, то за її словами, наразі Київрада більше занепокоєнна пошуком механізмів для того, шоб мінімізувати збитковість громадського транспорту.

Читайте також: Головною проблемою Києва є Поштова площа

Однак поки обіг коштів у комунальних транспортних підприємств не стане прозорим, переконана Галина Янченко, поки вони не почнуть звітувати про свою діяльність, доти буде дуже важко протидіяти корупційним схемам і говорити про реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: