УДАР хоче провести до Ради людей, за яких не проголосують - Березовець

Читать на русском

Директор компанії Berta Communications, політтехнолог Тарас Березовець відзначає, партія УДАР не стримала обіцянки підтримати зміну виборчого законодавства на користь пропорційної системи з відкритими списками.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу»

Варто відзначити, що раніше «Слово і Діло» повідомляло про обіцянку народного депутата від партії «УДАР» Павла Розенка,про підтримку партієюв парламенті законопроекту про пропорційну систему з відкритими списками.

За словами експерта, у Верховній Раді на користь цього закону не вистачає порядка 60 голосів. «Але і закон про пропорційну систему із закритими списками, теж не набирає 226 голосів. Більшість депутатів прагнуть зберегти змішану систему, розуміючи, що їм доведеться домовлятися з певними політичними силами. Поки, це 5-6 політичних партій, які долають бар'єр», - говорить Березовець.

Експерт переконаний, УДАР - єдина фракція з колишніх коаліційних, яка голосувати за закон не буде. «Зараз УДАР виступає категорично проти відкритих списків, оскільки вони хочуть провести людей до парламенту, за яких виборці не проголосують», - говорить Березовець.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: