Люди-оркестри Ляшко і Гриценко мають великі шанси на власні фракції – Магда

Читать на русском

Експерт Центру суспільних відносин Євген Магда переконаний, що масштабне оновлення депутатського корпусу не є запорукою системних змін у законотворчій діяльності.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи ситуацію з потенційними переможцями та переможеними в майбутній парламентській виборчій кампанії 2014-го року.

«Остаточно говорити про ті персоналії, які не потраплять до Верховної Ради восьмого скликання, можна буде після ухвалення нового виборчого закону. Однак практика показує, що навіть масштабне оновлення депутатського корпусу не є запорукою системних змін  у законотворчій діяльності. Адже в першу чергу, потрібен консенсус у сесійному залі та політична воля, помножені на усвідомлення викликів, що стоять перед країною», - наголошує експерт .

І все ж, за словами Магди, уже зараз можна говорити про мізерні шанси зберегти себе в якості парламентарів першому секретарю ЦК КПУ Петру Симоненку та його однопартійцям. Під сумнівом, на думку експерта, продовження парламентської кар’єри головного «регіонала» Олександра Єфремовата екс-голови ВРУ Володимира Литвина.

«Натомість люди-оркестри нинішнього скликання – Олег Ляшко та Анатолій Гриценко – мають неабиякі шанси створити власні фракції у парламенті восьмого скликання», - наголошує Євген Магда.

Проте і це не визначальне на його думку. Адже головною особливістю майбутніх виборів, за словами Євгена Магди, буде те, що ключові претенденти на перемогу будуть розігрувати карту власної опозиційності. Відтак, головне протистояння відбудеться не між владою та опозицією, а між представниками різних фінансово-промислових груп, наголошує експерт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: