Тижневий дайджест станом на 2 вересня 2013 року

Читать на русском

За останні два тижні в систему "Слово і діло" були додані 212 обіцянок від представників органів центральної та місцевої влади. Серед головних фігур - прем'єр-міністр Микола Азаров, голова КМДА Олександр Попов та голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв.

Прем'єр Микола Азаров у звітний період відзначився низкою обіцянок щодо реалізації великих інфраструктурних та промислових проектів. Зокрема , глава уряду озвучив зобов'язання відкрити в 2013-му році два пункти пропуску через україно-польський кордон; в жовтні нарешті ввести в експлуатацію довго обіцяні киянам і дніпропетровцям відповідно станцію метро "Теремки" та 2-гу чергу південного обходу міста; запустити Верхньоантонівский водозабір та водовідведення питної води в Херсоні. Що стосується промисловості - то тут Микола Азаров також не побоявся взяти на себе відповідальність: було обіцяно, наприклад, запустити нову електропіч на металургійному заводі "Донецьксталь" і відкрити маслоекстракційний завод у місті Південне.

У свою чергу голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов не відстає від прем'єра ні за кількістю зафіксованих нами обіцянок, ні за масштабністю проектів. Зокрема, керівник столичної виконавчої влади пообіцяв швидке відкриття автовокзалу на Одеській площі, відновлення роботи 27 дитячих садків, що використовувалися не за 

призначенням, а також туманно окреслив перспективу будівництва нового мосту через Дніпро. Кілька інших обіцянок Попова хоч і виглядають більш тривіально, але, тим не менш, своєю насущністю важливіші за попередні - голова КМДА заявив про планований розгляд Київрадою міського бюджету, а також повне відновлення подачі гарячої води до початку опалювального сезону.

Обіцянки чернівецького губернатора Михайла Папієва у своїй більшості, звичайно, незначні для всеукраїнського рівня і стосуються переважно вирішення різних проблем регіональних установ, але, тим не менше, окремі з них також спрямовані на інфраструктурний розвиток - наприклад, щодо завершення будівництва об'їзної дороги навколо Хотина або початку ремонту мосту в с. Звенячин. Крім того, Папієв назвав терміни введення ІІ гідроагрегату Дністровської ГАЕС – за запевненнями губернатора, ця подія відбудеться 22 грудня.

Протягом звітного періоду 36 обіцянок отримали статус "виконано" і 25 - "не виконано".

Можна констатувати виконання обіцянки щодо закупівлі 642 автобусів за програмою "Шкільний автобус", в той же час, наприклад, муніципальні надбавки столичним працівникам освіти в обіцяних обсягах виплачені так і не були.

Станом на 02.09.2013 року в системі "Слово і діло" налічується 1036 персон і 15851 обіцянка, з них 9853 в процесі, 2702 виконаних і 2692 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: