Проблема газопостачання в Україну перебільшена – експерт

Читать на русском

Експерт центру Разумкова з питань енергетики Володимир Омельченко переконаний, що питання загрози стабільності газопостачання в Україну є перебільшеним.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи питання енергетичної безпеки держави та ситуації з газопостачанням у Києві.

За словами експерта, перекриття газового потоку з Росії, безперечно, становить великі ризики для України. Проте, як заспокоює Омельченко, у сховищах наразі достатньо газу і вже вжито низку заходів щодо збільшення обсягів їх наповнення.

При цьому експерт наголосив, що не бачить великої економії у відключенні теплої води в будинках киян у літній період. «Потрібно шукати інші методи, які не будуть викликати незручностей у киян», – зазначає пан Володимир.

Крім того, він вірить, що перехід на індивідуальні бойлери та зміна системи нагрівання води в цілому мають позитивний вплив для столиці. Однак уже восени, за його словами, внаслідок цього перед українцями може постати інша проблема – перевантаження електромереж через надмірне використання приладів для обігріву помешкань.

Нагадаємо, що раніше «Слово і Діло» повідомляло про заяву мера столиці Віталія Кличка, який запевнив жителів Києва, що в їхніх домівках взимку буде тепло.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: