Українські миротворці в Ліберії у смертельній небезпеці - Гриценко

Читать на русском

Анатолій Гриценко вимагає у Петра Порошенка негайної евакуації українського миротворчого контингенту ООН в Ліберії та інших африканських республіках через загрозу зараження лихоманкою Ебола.

Про це екс-міністр оборони написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Я вніс пропозицію вивести наш миротворчий контингент з Африки, насамперед з Ліберії, через поширення там вкрай небезпечного вірусу Ебола - Президент рішення не приймає. А приймати його треба НЕГАЙНО, адже загроза життю наших солдат зростає з кожним днем!», - обурюється Гриценко.

Політик стверджує, що відповідне звернення до глави держави він направив майже тиждень тому, однак Порошенко на нього досі не відреагував.

За словами Гриценка, виведення контингенту з епідеміологічно небезпечної зони не передбачає жодних санкцій з боку Організації Об'єднаних Націй: для цього керівництву держави необхідно лише повідомити ООН про терміни виведення національного контингенту. «Наголошую: без жодних санкцій з боку ООН! Це наше право, наше суверенне рішення, згідно чинної нормативної бази ООН», - підкреслює колишній очільник Міноборони.

Наразі від смертельного вірусу в центральній та західній Африці померло вже майже 1000 людей, в Ліберії 7 серпня оголошено надзвичайний стан, перекрито сухопутні кордони. Однак навіть такі заходи не забезпечили локалізацію вогнища епідемії, адже Ебола вже поширилась на сусідні з Ліберією держави.

Нагадаємо, миротворчий контингент України забезпечує мир та порядок в Ліберії з 2004 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: