Кернес не вигідний владі своїми зв'язками з Коломойським - Волгов

Читать на русском

Виконавчий директор Асоціації політспециалістів «POLITCONSULTANT.org» Микола Волгов вважає, що першопричиною політичних переслідувань Геннадія Кернеса є, багато в чому, його флюгероподібна здатність міняти політичні табори та орієнтири.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи інформацію про відновлення кримінальної справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса.

Зі слів Волгова, Кернес зараз став вкрай незручний центральній владі, особливо в ролі градоначальника російськомовного мегаполісу, який знаходиться на відстані добового маршу мотопіхоти від кордону з Росією.

У цьому ключі експерт виділяє декілька істотних незручностей.

«Перше полягає в тому, що Кернес ніколи не був ким-небудь обмежений в питанні вибору «політичної криші». А скандальна сесія міськради, на якій Фуксу і Шишкіну були присвоєні звання «Почесний громадянин Харкова», лише продемонструвала, що Геннадій Адольфович може забезпечити найодіозніші і провокаційні рішення, а також відкритий для пропозицій з боку Кремля», - відзначає Волгов.

По друге, зі слів експерта, незручністю є той факт, що Кернес не раз демонстрував надзвичайний вплив Ігоря Коломойського на його персону. А в умовах наближення парламентських виборів, на думку Волгова, у харківського градоначальника є досить ресурсів для того, щоб відчутно поліпшити результат політичних креатур дніпропетровського олігарха, який і без того зараз входить у п'ятірку найвпливовіших людей країни.

«А Київ, як ви розумієте, цілком природно, не бажає подальшого зростання його впливу за рахунок кількості підконтрольних депутатів парламенту», – відзначив на останок експерт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: