У МВС відзвітували, що дитяча злочинність практично викоренена

Читать на русском

Заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк заявив, що впродовж останніх років спостерігається чітка динаміка зниження рівня злочинності в дитячому середовищі.

Про це він сказав, підбиваючи підсумки роботи кримінальної міліції у справах дітей обласних УВС за сім місяців цього року, передає "Слово і діло" з посиланням на прес-службу МВС.

За інформацією Ратушняка, на 35,7 % зменшилась кількість вчинених дітьми кримінальних правопорушень, на 35,3% скоротилася кількість дітей, які вчинили злочини, майже вдвічі зменшилися рецидивна злочинність в цьому віковому сегменті і кількість дітей, які вчинили правопорушення у стані алкогольного сп'яніння.

Як зазначив заступник міністра, таких результатів вдалося досягти завдяки введенню нових підходів у профілактиці правопорушень серед неповнолітніх, залученню до цієї роботи громадських і міжнародних організацій, адміністрацій шкіл, інших інститутів громадянського суспільства.

Головними проблемами, які належить вирішити для оптимізації роботи кримінальної міліції у справах дітей, Ратушняк назвав оновлення законодавства, ситуацію з приймачами - розподільниками для дітей, введення служби апробації для неповнолітніх.

Нагадаємо , що 1 червня 2013 року Президент України Віктор Янукович доручив міністру соцполітики Наталії Королевській розробити методику соціальної роботи з дітьми, які постраждали від кримінальних правопорушень або стали їх свідками.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: