В університеті Шевченка можна буде вивчати кримськотатарську - Бугров

Читать на русском

Київський національний університет імені Тараса Шевченка відкрив спеціальності з вивчення кримськотатарської мови, а також безпеки інформаційних і комунікаційних мереж.

Про це в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» повідомив Володимир Бугров - проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

За словами Бугрова, на специфіку цієї вступної компанії вплинули анексія Криму та війна на сході.

«В Київському національному університеті імені Тараса Шевченка цього року значно зросла кількість абітурієнтів зі східних областей. Крім того, цьогоріч відкрито нову спеціальність «кримськотатарська мова, література і переклад», шведська мова, маркетинг, астрономія, комп’ютерні науки, безпека інформаційних та комунікаційних мереж, управління інформаційною безпекою», – відзначає проректор.

Що ж до ініціативи Міністерства освіти і науки України з приводу упорядкування вищих навчальних закладів, то Володимир Анатолійович схвалює відповідне рішення.

«В Україні налічується більше 500 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV акредитації і їх стає все більше і більше. Багато з них потребують переатестації. Той факт, що МОН планує об'єднувати слабкі ВНЗ із сильними, означає лише те, що студентів на вулицю не викидатимуть, а це головне», - підсумував на останок Володимир Бугров.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: