США нарощують присутність свого військового флоту в Чорному морі

Читать на русском

Ще один корабель військово-морських сил США - ракетний крейсер Vella Gulf - увійшов до Чорного моря.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генерального штабу військово-морських сил США.

«Крейсер Vella Gulf увійшов до Чорного Моря 6 серпня (за київським часом - вночі 7 серпня - «Слово і Діло») для підтримки миру і стабільності», - йдеться у повідомленні військово-морських сил Сполучених Штатів.

Таким чином Вашингтон тисне на Москву та співпрацює з НАТО у питанні підтримки колективної безпеки в регіоні, кажуть у США.

Крейсер Vella Gulf, що базується у Норфолку (штат Вірджинія), озброєний крилатими ракетами типу Tomahawk, протичовновими ракетами ASROC, а також керованими зенітними ракетами Standard-2 і Standard-3. Крім того, радіолокаційна станція корабля здатна проводити пошук, виявлення й супровід 250-300 повітряних цілей, і, в разі потреби, наводити на них ракети комплексів ППО.

«Гра на нервах» Міноборони Росії, чия військова присутність у Чорному морі поки залишається поза конкуренцією, триває від початку українсько-російського конфлікту. 4 липня «Слово і Діло» також повідомляло про захід в акваторію моря 11 військових кораблів НАТО, що прибули нібито на військові навчання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: